top of page

Weer ontspannen wandelen met je hond!!

Ga ontspannen wandelen met je hond door gebruik te maken van een uniek innovatief anti-shock systeem tussen lijn en halsband of tuigje.


Wat is WAW?

WAW is een innovatief anti-shock systeem dat is ontworpen om blessures bij de hond en bij het baasje te voorkomen. WAW harmoniseert de wandeling en zorgt er voor dat dit weer een ontspannende bezigheid is.

  • WAW beschermt de hond tegen blessures en cervicale beschadigingen.

  • WAW beschermt de handler tegen pols, heup, schouder en rugblessures en verstuikingen.

  • WAW beschermt pups tijdens de groei. Het gestel is nog zeer kwetsbaar is en de bewegingen zijn vaak onvoorspelbaar.

  • WAW absorbeert tot wel 40% van de trekkracht van de hond.

  • WAW werkt geleidelijk, waardoor een 'bungee jump' effect achterwege blijft.


Hoe werkt WAW?

WAW werkt eenvoudig. Begint je hond met trekken, dan begint deze met een lichte weerstand uit te rekken. Hoe meer de hond trekt, hoe meer de WAW zal uitrekken en weerstand zal absorberen. Stopt de hond met trekken dan neemt neemt de WAW weer de normale vorm aan.Wandelen met WAW

Wanneer de hond trekt garandeert WAW een zachte progressieve weerstand. In de praktijk zet WAW dan langzaam uit en als de hond ermee stopt dan keert WAW weer terug naar de startpositie.

Dit vergemakkelijkt ook het behoud van de juiste houding, zowel bij de hond als bij de handler. Een onmisbare voorwaarde om een wandeling veilig en ontspannen te maken, voor jou, de hond en anderen om je heen.


Wandelen met alleen een wandellijn

Het grootste probleem met een traditionele lijn is zijn stijfheid. Het totale gebrek aan demping stelt de hond en de handler bloot aan blessures. Belangrijk om te weten is dat het zwaartepunt van het dier en dat van zijn handler onevenwichtig is, soms zelfs tegenovergesteld. Hierdoor kunnen er problemen ontstaan met de stabiliteit en het evenwicht van de handler met vallen tot gevolg.
Wandelen met een elastieke lijn

Bij een elastieke lijn (of veren) is de overmatige elasticiteit juist het probleem. Bij een stevige ruk kan de handler eenvoudig de controle over de hond verliezen. Dit met alle riscicos van dien. Op tractie momenten veranderen lijnen, veren en elastieken de houding van de hond, waardoor het zogenaamde slinger effect ontstaat. Juist dan is het risico op cervicale beschadigingen het grootst.

WAW daarentegen bevorderd de natuurlijke houding van het dier (en de handler), waardoor deze vrij kan blijven bewegen.


Bekijk ook het filmpje Ga weer ontspannen wandelen en bestel nu jouw WAW met Iconlijn of gewoon alleen de WAW Nu ook met bijpassende WAW gekleurde ICON lijnen, die in de mooiste kleuren verkrijgbaar zijn en die ervoor zorgen dat de werking nog beter tot z'n recht komt. Ze zijn gemaakt van sterk, zacht materiaal en voorzien van een vaste WAW anti-schoksysteem. De kleuren zijn uitstekend te combineren met de kleuren van de WAW ERGO VESTS. De lijnen hebben een breedte van 13 mm ( maat XXS t/m maat S) en 20 mm (maat M t/m maat XXL). De lengte is verkrijgbaar in 125 cn of 180 cm., in de mooiste kleuren

WAW wordt niets voor niets steeds vaker aanbevolen door onafhankelijke medische professionals. En inmiddels worden de WAW schok absorbeerders al volop gebruikt door baasjes van trekkende en bewuste baasjes van kleinere honden. Er is veel wetenschappelijk, medisch en technisch onderzoek gedaan om WAW schok absorbeerders te maken tot het product wat het nu is. WAW reduceert de klappen op de lijn tot wel 40% en maakt wandelen met een trekkende hond weer tot de prettige bezigheid, die het zou moeten zijn.


WAW wordt niets voor niets steeds vaker aanbevolen door onafhankelijke medische professionals. Natuurlijk ben je altijd welkom voor een of meer privelessen/trainingen om weer ontspannen te leren wandelen met je hond. Heb je nog vragen of hulp nodig bij het gedrag van je hond, je mag altijd vrijblijvend contact opnemen, stuur een berichtje naar info@dogcases.nl en ben je op zoek naar de leukste, beste en lekkerste producten voor je hond, kijk eens op https://www.dogcases.nl/hondenwinkel, er zijn tal van superleuke speeltjes voor je pup of hond. groetjes,

Kees van Sundert Erkend hondengedragstherapeut (www.dogcases.nl) & professioneel hondenfotograaf bij Inspired by Bandhu Hondenfotografie (www.jouwhondopdefoto.nl)

Comments


Post: Blog2_Post
bottom of page