top of page
jack facebook-30.jpg

Over mij

De Expert en gespecialiseerd in Stress bij Honden, Onzekerheid, Angsten zoals Vuurwerkangst, Verlatingsangst, Reactief gedrag binnenshuis, bijv. naar bezoek of buitenshuis naar mensen of andere honden.

Een dierbare vriendin zei ooit tegen mij… “mensen zullen vergeten wat je hebt gezegd, maar mensen zullen nooit vergeten wat je voor hun hond hebt gedaan en wat voor vrijheid en fijn en gelukkig gevoel jij hun weer gaf" …
 
Van jongs af aan ben ik al bezig met honden en fotografie. Ik heb veel opleidingen gevolgd op het gebied van hondengedrag en fotografie, aan diverse workshops en lezingen deelgenomen, tientallen boeken over fotografie, honden en hondengedrag bestudeerd.

Inmiddels heb ik al honderden honden en hun baasjes geholpen.

Iedere hond en hondenras vind ik uniek en alle honden zijn welkom. Leeftijd speelt geen rol: van pup tot senior.

Ik ben officieel erkend en gekwalificeerd gedragstherapeut voor honden. Ik maak gebruik van een tastbare en effectieve (leer)methode die jou snel bewust maakt van het gedrag en de behoeften van je hond en inzicht geeft in jouw wijze van communiceren naar je hond. Samen leer je wat jouw hond nodig heeft om te kunnen leren, zelf te leren denken en zich te ontwikkelen, zodat een optimaal contact en focus op jou ontstaat.

Vanuit de opleiding tot gedragstherapeut ben ik vertrouwd met rouwverwerking van honden.

Heb je een vraag en wil je een vrijblijvend kennismakingsgesprek?  Of wil je gelijk een afspraak maken?
Bel of mail en ik sta je graag te woord om te horen hoe ik jou en je hond kan helpen.

Ik ben gekwalificeerd en gecertificeerd en heb een erkende opleiding afgerond tot hondengedragstherapeut. 
 

De laatste jaren wordt er veel onderzoek gedaan naar het gedrag en de emoties bij honden. Hoe we met onze honden omgaan is de laatste tientallen jaren veranderd van de slipketting en het overheersen naar positieve hondentraining en stimuleren en motiveren van je hond. We zijn eerder coaches geworden dan overheersers van onze hond. Natuurlijk zorg ik dat ik op de hoogste blijf van alle nieuwe ontwikkelingen en ik volg dan ook zoveel mogelijk goede seminars/workshops en heel specifieke en doelgerichte opleidingen. Zo heb ik in 2021/2022 de Opleiding voor Verlatingsangst expert gedaan (SA Pro expert (Separation Anxiety Professional), en in  2023 de Master(class)opleiding Agressie bij honden voor trainers en Gedragsconsulenten (Aggression in Dogs Master Course) door Michael Shikashio en ook nog de Masterclass Vuurwerkangst Bij Honden Verminderen door Dr. Else Verbeek en de Masterclass Stressmanagement bij honden (allemaal volgens de laatste wetenschappelijke inzichten) en  Detectie: School of Canine Science / Scent For Six (26 weken online detectie opleiding door o.a. Nando Brown, Jo-Rosie en Decaan.


Wil je weten wat ik allemaal gedaan heb? Kijk dan eens onder het kopje opleidingen. 

Wil je meer informatie of gelijk een afspraak maken? Stuur dan een mail of bel.

Kees van Sundert als gedragstherapeut. Liefde voor mens en dier. Inlevend, meevoelend en echt geïnteresseerd en betrokken.
 

Over mij: Over
bottom of page