top of page
Puppies Lady website-65.jpg

Nu ook "fun"mantrailing bij Dogcases!!

De titel zegt het al. Met plezier een menselijk spoor (trail) volgen. Het echte speuren in de praktijk. De manier van speuren is hetzelfde als bij het echte mantrailen (zoeken naar vermiste personen), maar bij het funmantrailen stellen we minder hoge eisen aan zowel de hond als de geleider. Op een verantwoorde manier bezig zijn met speuren, de spoorloper vinden, maar vooral ook nog een leuke tijd hebben staat voorop!
 

Iedere hond kan speuren, van jong tot oud. 
Honden vinden het fantastisch. Je ziet het al tijdens een gewone wandeling. Met hun neus onderzoeken ze de wereld en vergaren ze informatie. Voor honden is er niets zo natuurlijk als speuren. Het geeft je hond vertrouwen, hij kan er zijn energie in kwijt, daagt hem mentaal uit en je werkt op een leuke manier aan jullie relatie.. Wat wil je nog meer...
 

Laat je door je hond meenemen en ontdek de wereld door de neus van je hond.


Speuren draait om samenwerken en vertrouwen
Hoe leuk is het om samen met je hond een spoor uit te werken? Jullie leren om samen een geurspoor, dat door een mens is gelopen, uit te werken. Jouw hond kan al speuren, jij leert om je hond te ‘lezen’ en te begeleiden bij het uitwerken van een spoor.
 

De hond is zo intensief bezig dat hij na een speurles heerlijk moe en voldaan is. Daarom wordt speuren vaak ook therapeutisch ingezet. Speuren is geschikt voor honden van alle leeftijden en alle rassen.
 

Als gedragstherapeut en speurinstructeur werk ik altijd op een positieve, ontspannen en hondvriendelijke manier. Iedere combinatie van hond en begeleider is uniek en elke les wordt op jullie afgestemd.
 

Speurlocaties
De speurtrainingen vinden op afwisselende plekken plaats, we trainen in bossen, buitengebieden, binnen de bebouwde kom en op bedrijventerreinen. Hierbij kijk ik altijd naar het niveau van de hond en begeleider en de weersomstandigheden in combinatie met de locatie.
 

Om met speuren te beginnen is een speurtuig en een lange lijn (7 a 10 m) al voldoende.

Een uur les kost 50 euro, kom je met tweeën dan is het ook 25 per persoon, eventueel een half uur is 30 euro.

De lessen kunnen overdag, ’s avonds en ook in het weekend worden gepland.
 

Maak een afspraak voor een speurles
Zijn jullie er klaar voor en heb je er zin in? Super!
Maak dan nu een afspraak voor een speurneus-sessie en vul het contactformulier in
 

We nemen rustig de tijd op een geschikte plek, waar je met jouw hond en een ‘spoorloper’ naartoe komt. Je ontdekt met je hond wat het inhoud om samen te werken tijdens het speuren.
 

Tijdens deze speurneus-sessie vertel ik je hoe dat geweldig gevoelige instrument werkt (die hondenneus) en wat de mogelijkheden en onmogelijkheden zijn. Onderwerpen die aan bod kunnen komen zijn: hoe speurt de hond van nature, opbouw van speurtraining, lijnvoering, communicatie met de hond, samenwerking met de hond, vertrouwen op de hondenneus, het nut van een logboek et cetera..…
 

Jong geleerd is oud gedaan..
Natuurlijk kun je ook al met je pup of jonge hond komen speuren... 
Een doen speciale trainingen voor jonge honden, tussen de 2 en 12 maanden oud, om een spoor gelopen door een mens uit te leren werken en de spoorloper terug te vinden...

In 2023 Opleiding gevolgd bij School of Canine Science / completing Scent For Six._

Later dit jaar volgen er ook detectielessen.

bottom of page