top of page

Acerca de

keus Paulien facebook-39.jpg

Puppyschool

Puppy socialisatielessen op locatie

Heb je een pup of jonge hond en wil je graag op een ontspannen manier een goede relatie opbouwen met je hond? En vind je het belangrijk dat je overal met je hond kan komen zonder dat je hond elke voetganger/fietser of andere hond luid blaffend begroet? En wil je graag een hond die sociaal en rustig gedrag vertoont naar kinderen of dieren? Of wil je graag samen met je hond dingen leuke activiteiten doen?
 
Kortom, een hond waar je echt plezier aan- en mee hebt? Een hond die mee kan op reis, naar een terrasje, die niet trekt aan de leiband en een hond die los kan lopen op het strand en terugkomt als je hem roept…Reden genoeg om contact op te nemen, voor een socialisatie/lessen op individuele basis of in kleine groep, want dan is Dogcases echt iets voor jou!

Maar ook als je hond al volwassen is, is het nog niet te laat om je hond beter gedrag aan te leren, sneller te laten luisteren of te werken aan jullie band samen. Neem ook dan contact op.
 
Socialisatie
Ik vind dat er veel te weinig aandacht wordt besteed aan een goede socialisatie van pups. Want hoe laat je je pup nou goed wennen aan al die nieuwe voorwerpen, omgevingen, geuren en indrukken. Hondenschool is geen socialisatie, maar meestal oefeningen aanleren op een afgelegen hondenveld. Ook prima, maar leert je hond daarmee om zich goed en sociaal te gedragen onder alle omstandigheden en op verschillende plaatsen? Honden leren namelijk plaats- en context gebonden, daarom is het veel beter met je je hond te trainen en hem te socialiseren in het dagelijkse leven in de werkelijkheid van alledag..
 
Bovendien is elk hondje anders, heeft zijn eigen karakter en daarbij ook nog de typische raseigenschappen, en heeft dus een andere socialisatie nodig, op zijn eigen tempo en wijze.. Bijv. het ene hondje observeert eerst wat liever op een afstandje en het andere hondje duikt er gelijk op af en moet wat meer tijd en rust aangeleerd worden.

Elke pup verdiend een baasje die hem begrijpt en helpt om zijn omgeving op een veilige manier te leren ontdekken.
 
Inhoud van de lessen
Tijdens de puppy socialisatie cursus maken de jonge hondjes kennis met alles wat ze in het dagelijkse leven tegen gaan komen. Denk aan: andere honden, andere mensen, verschillende dieren, diverse vreemde voorwerpen en geluiden,  verzorging en aanraken en voorzichtig begin met balans en coördinatie.  Door op jonge leeftijd op een fijne en veilige manier kennis te maken leggen we de basis voor een geweldig hondenleven, Tijdens de lessen is er ook ruimte voor vragen en oefeningen over de opvoeding van de hond, denk aan: komen als je roept, alleen leren blijven, netjes wachten en rustig lekkers aannemen.
 
Bij de extra lessen is er steeds meer aandacht voor o.a. de hond netjes mee te lopen aan de lijn en/of los, zitten en wachten, hierkomen, af te gaan en af te blijven et cetera. En natuurlijk is er aandacht aan het samen spelen met de hond. Samen spelen is ook heel belangrijk voor het verkrijgen en verstevigen van een goede relatie en de band met je hond.
 
Leermethode
Bij Dogcases leren door positief stimuleren en motiveren. De beloning kan bestaan uit aandacht, voedsel, spel of een knuffel.Maar vooral de relatie tussen baasje en hond staat centraal bij Dogcases. We besteden hier veel aandacht aan en altijd op wederzijds respect en vertrouwen.

Deze relatie wordt verder opgebouwd vanuit ontspannenheid en rust, zonder dwang, maar wel met plezier en veel spel, waar dan ook veel aandacht aan gegeven wordt tijdens de lessen.
Je hond intimideren, angst inboezemen of afdwingen doen we niet… en ook schreeuwen naar je hond komt de relatie en communicatie niet ten goede… Wel leren we veel gebruik maken van de lichaamstaal (van de hond) en gebarentaal..

De leeftijd van ongeveer acht weken is het meest ideaal om te starten met je pup. Zo kan je hem optimaal socialiseren. Natuurlijk kan een pup onmogelijk een hele les opletten en wandelen, maar dat is ook totaal niet nodig. Alleen het feit dat hij zoveel nieuwe indrukken opdoet, maakt dat hij enorm leert.
 
Jong en oud
Bij ons is jong als oud van harte welkom. Vanaf het moment dat een kind in staat is om zijn of haar verantwoordelijkheid te dragen in de les kan hij of zij meedoen. Ook senioren zijn bij ons van harte welkom. Door de kleine groepen en de persoonlijke begeleiding tijdens de lessen, krijgt iedere cursist de kans om op eigen tempo de oefeningen uit te voeren.
 
Erkende gedragstherapeut
Onze methode van lesgeven is altijd hondvriendelijk, positief en beloningsgericht en gebaseerd op de laatste wetenschappelijke inzichten. Ik ben een erkend gedragstherapeut en school me voortdurend bij door het bijwonen van seminars en workshops op het gebied van hondengedrag.
 
Bij Dogcases zijn de trainingen/lessen niet prestatie/wedstrijd gericht. Onze opzet is een leuke, sociale en rustige huishond te krijgen. Socialisatie, opvoeding en basisgehoorzaamheid zijn de onderwerpen van de les.
 
Geen lessen op een afgelegen hondenweide, maar leren in het echte dagelijkse leven en omstandigheden, op verschillende en wisselende plekken, zodat je gelijk leert in de praktijk.. Tijdens deze lessen wordt er echt gewerkt op de dingen die je als eigenaar belangrijk vindt. De cursus bevat naast praktische oefeningen ook veel informatie m.b.t. hondentaal, hondengedrag en communicatie tussen mens en hond.
 
Krijg je de komende weken of maanden een pup? Neem dan nu al contact op, de agenda loopt altijd razendsnel vol en als je zeker wilt zijn van je plek kun je best op tijd contact opnemen.
Heb je al een pup of jonge hond? Aarzel dan niet, ook dan kun je contact opnemen en zijn er volop mogelijkheden om met je hond te komen.
 
We hebben 3 Puppy cursussen variërend in inhoud en aantal
(exclusief reiskosten voor huisbezoeken op puppylessen op andere locaties buiten Roosendaal 50 ct/km)
Pakket 1: bestaat uit 4 lessen van 60 minuten /prive of in overleg in tweetallen) (235 euro p/p)
Pakket 2: bestaat uit 6 lessen van 60 minuten/prive of in/overleg in tweetallen (325 euro p/p)
Pakket 3: bestaat uit 8 lessen van  60 minuten/prive of in/overleg in tweetallen  (400 euro) p/p

Natuurlijk is een losse puppy (socialisatie) priveles ook mogelijk, deze kost 65 euro.

Op verzoek zijn kleine groepslessen ook mogelijk, voor bijv. meerdere pups uit een nest. Stuur e-mail voor meer info.

De lessen vinden plaats op wisselende locaties, passend bij de inhoud van de socialisatieles. Er is altijd volop ruimte voor vragen en bespreken van ontwikkelingen, gebeurtenissen afgelopen week.
Lesonderdelen:

 • Zindelijkheid

 • Bijtgedrag 

 • Los/afgeven voorwerp (baknijd)

 • Alleen blijven

 • Aandacht op naam

 • Aandacht op kijk 

 • Zitten

 • Wandelen aan losse lijn

 • Liggen

 • Komen 

 • Hersenwerk

 • Rustig wachten*

 • Blijven

 • Leuke snuffelwandeling


Een losse individuele puppyles, is ook altijd mogelijk en kost 65 euro (duur ongeveer een uur).
 
Huisbezoek
Vaak is het aan te raden om voor de puppylessen te starten met een huisbezoek, zodat ik
in de privacy van je eigen huis mee kan kijken en alle informatie, tips, handvatten e.d. kan geven om je pup een zo fijn en veilig mogelijke start te geven en op een rustige, gedoseerde en positieve manier kennis kan laten maken met de nieuwe omgeving en je stapsgewijs nieuwe dingen te leren en te gaan introduceren. ​

Kosten 175 euro per huisbezoek, en in combinatie met vervolg puppy socialisatielessen, aangepaste prijs van 150 euro, incl btw en exclusief reiskosten 50 ct/km.
      

Schrijf je nu in!!

Neem op tijd contact op en reserveer je plaats.

Bedankt voor de inzending!
bottom of page