top of page

Gedragsbegeleiding voor je hond

Training en begeleiding op maat bij probleemgedrag zoals slecht luisteren,
agressiviteit naar honden en mensen, snel opgewonden of overprikkeld  en (verlatings)angst 

 

  Gecertificeerde RelaxoPet hondentrainer/gedragstherapeut
 

Ik ben een gecertificeerde RelaxoPet hondentrainer/gedragstherapeut, wat wil zeggen
dat ik o.a. een gespecialiseerde professional ben die bij de begeleiding van honden ook
gebruik maak van  
de innovatieve RelaxoPet technologie om honden te kalmeren en te

ontspannen. Het maakt me een expert in het gebruik van deze bijzondere

ontspanningstechnologie,  die uiterst effectief kan zijn bij het omgaan met stress en angst bij honden. Ik help je bij je vaardigheden en kennis om het welzijn van je hond(en) te verbeteren en vaak met een cruciale rol bij het beheersen van stress en angst en zo een harmonieuzer samenleven mogelijk te maken. Daarom blijf ik ook bijscholen en mezelf ontwikkelen en volg ik ook de Masterclass "Stressmanagement bij honden" door o.a. Dr. Else Verbeek (Amazing Animal Minds 2023) De RelaxoPet is een unieke geluidsmodule, afgestemd op het gevoelige, hoogfrequentiegehoor van honden en/of katten.

RelaxoPet voor honden en katten 

De RelaxoPet laat de hond geluiden horen waardoor je hond zal kalmeren.
RelaxoPet is praktisch, werkt volledig draadloos, onafhankelijk van een stopcontact en geheel zonder bijwerkingen, ongeacht de leeftijd van je hond. De geluidsmodule kan zowel binnen als buiten worden gebruikt. Het apparaat werkt niet alleen bij vuurwerkangst maar is tevens ook een prima hulpmiddel om probleemgedrag te verhelpen en angst- en stress situaties aan te pakken.

Bestel de RelaxoPet producten in onze webshop 

Bij het gebruik van een RelaxoPet werk ik volgens een bepaalde structuur:

  • Evaluatie van de behoeften: Ik kijk naar de individuele behoeften en gedragspatronen van elke hond waarbij ik rekening hou met factoren zoals leeftijd, ras en de specifieke triggers van stress en angst.

  • Aanpassing van het trainingsplan: op basis van de analyse ontwikkel ik dan een op maat gemaakt trainingsplann die effectief gebruik maken van o.a. de RelaxoPet-technologie om de ontspanning en het welzijn van jouw hond te bevorderen.

  • Inleiding tot technologie: Ik vertel en leer je hoe je de RelaxoPet correct gebruikt en dat je begrijpt hoe je het kunt afstemmen op de behoeften van jouw hond.

  • Oefenondersteuning: Ik bied gewenst praktische ondersteuning en begeleiding om ervoor te zorgen dat ontspanningstechnieken met succes worden gebruikt. Denk aan de juiste plaatsing, het kiezen van de juiste geluidsfrequenties en het monitoren van het gedrag van je hond.

  • Gedragsadvies: Naast de ontspanningstechniek bied ik natuurlijk ook algemeen gedragsadvies. IK geef je advies over het gedrag, de opvoeding, het welzijn, de stressverminderen en hoe het samenleven met je hond nog kunt verbeteren.

  • Controle en aanpassing: Natuurlijk volgen we de voortgang en passen we het trainingsplan, indien nodig aan.

amandi website-6.jpg

RelaxoPet© PRO is ontwikkeld voor een onbewuste diepe ontspanning voor alle honden, speciaal voor het gevoelige gehoor (afhankelijk van de omgeving) en is tot stand gekomen in nauwe samenwerking met dierenartsen, gedragstherapeuten en fokkers.  RelaxoPet© PRO is niet te vergelijken met de gebruikelijke ontspanningsmuziek voor dieren, omdat RelaxoPet© PRO niet alleen de hoorbare, speciaal gecomponeerde geluidsgolven bevat, maar ook zes extra frequentiestille, subliminale geluidsdragersporen, die niet bewust waarneembaar zijn voor het menselijk oor en die een diep ontspannen, kalme toestand in het dier kunnen bewerkstelligen. 

Daarnaast biedt RelaxoPet© PRO de mogelijkheid om de voor mensen hoorbare geluidsgolven volledig te onderdrukken door middel van een keuzeschakelaar. 

RelaxoPet© PRO werkt vervolgens uitsluitend met de onhoorbare, niet bewust waarneembare stille, subliminale geluidsdragers.            Lees ook de handleiding

bandhu slaap.jpg

Waarvoor kun je de RelaxoPet gebruiken

De RelaxoPet© PRO kan met succes helpen om verschillende stressfactoren te vermijden. Denk aan:
• Onweer

• Vuurwerk

• Dierenartsbezoek

• Reis- / autoritten

• Alleen blijven

• Wisseling van eigenaar

• Verandering van omgeving

• Destructief gedrag

• Wangedrag

• Paniek

• Dwangstoornissen

• Voortdurend geblaf

 

Gedragsproblemen zoals:

• Agressiviteit

• Hyperactiviteit

• Slecht sociaal gedrag

• Markeergedrag

• Rangorde-stoornissen

• En nog veel meer

Stappenplan voor hondengedragstherapie

Professionele en deskundige gedragsbegeleiding is de manier om ongewenst gedrag van je hond te begrijpen en positief te veranderen. Vaak gaat om gedrag zoals uitvallen aan de lijn naar andere honden, wandelaars, fietsers etc,
of een vorm van angst zoals angst voor harde geluiden of vuurwerkangst of verlatingsangst, overmatig blaffen of opspringen tegen bezoek, trekken aan de lijn, niet komen als je je hond roept enz. 

 

Om goed te kunnen helpen en bij de problemen een goed plan van aanpak te maken, c.q. jou  de juiste tips en handvatten te geven, is het nodig jullie te kunnen observeren en het gedrag te analyseren zodat we gericht aan die onderliggende emoties en dat gedrag en jullie invloed en handelen kunnen werken.  Hierbij vertel ik je hoe het probleem van je hond in elkaar zit en wat je kunt doen om het probleem op te lossen. De bespreking van het probleem gebeurt op basis van de verschafte informatie en natuurlijk ook door observatie en analyse van het gedrag ter plaatse. Begrijpen wat de onderliggende oorzaken en de emoties zijn van het huidige gedrag van je hond, is een belangrijk element in het oplossen van de probleemervaring. Je krijgt voldoende oefeningen en handvatten en informatie om daar mee aan de slag te gaan. Daarvoor is een bezoek aan huis vaak de beste oplossing, omdat je dan breed kunt kijken naar alles wat er speelt en de context en omstandigheden e.d. mee kunt nemen. Overigens duurt een huisbezoek gem. ruim 2 a 3 uur en zolang als nodig is.


Heeft jouw hond een ander gedragsprobleem?  Neem ook dan gerust contact met me op, ik hoor het graag en sta klaar jullie te helpen.

Beperkt aantal gedragssessies per maand

Ik heb een drukke agenda en neem maar een aantal gedragssessies per maand aan. Op deze manier zorg ik ervoor dat ik fris en scherp ben en ik alle tijd en aandacht bij jou en je hond kan besteden. Meestal probeer ik om de gedragsessies doordeweeks te plannen, maar afhankelijk van beschikbaarheid werk ik ook vaak in de weekenden.

Vuurwerkangst/angst harde geluiden (online begeleiding mogelijk)

Is jouw hond ook zo bang van vuurwerk(knallen en/of andere (harde) geluiden?

Ongeveer de helft van de honden is bang voor harde geluiden zoals vuurwerk. En heel veel honden wennen nooit aan vuurwerk, maar gaan juist  steeds extremer reageren en raken soms zelfs in paniek. Het kan lang duren (enkele uren of zelfs dagen) voordat je hond weer herstelt. Het is dus belangrijk de angst van je hond heel serieus te nemen en pro-actief aan het werk te gaan om de angst te verminderen. Want vuurwerkangst gaat niet zomaar over. Nee, vaak wordt de angst zelfs erger als de hond vaker vuurwerk meemaakt. En wanneer de hond angst heeft voor vuurwerk bestaat het risico dat de angst generaliseert naar andere harde geluiden, en je hond wordt dan ook bang voor bijvoorbeeld onweer, dichtslaande deuren of het vallen van zware voorwerpen.
 

Ik ben een erkende opgeleide gedragstherapeut voor honden en heb met met name gespecialiseerd in stress en onzekerheid en angstige honden zoals bij vuurwerkangst en verlatingsangst.

 

Masterclass: Vuurwerkangst bij Honden In 2023 volgde ik een wetenschappelijke Masterclass: Vuurwerkangst bij Honden door o.a. Dr. Else Verbeek (Amazing Animal Minds 2023) en waardoor ik nog beter in staat ben jou en je hond te begeleiden en te helpen bij angst voor geluiden en vuurwerkangst.

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Ik kijk uitgebreid naar het gedrag van je hond  (in reactie op vuurwerk) en bepaal of er eventueel ook andere angstproblematiek is. Aan de hand daarvan maak ik een uitgebreid individueel behandelingsplan om de vuurwerkangst van je hond te verminderen.
 

Vermindering van vuurwerkangst

Dit behandelingsplan bestaat uit een aantal korte en lange termijnstrategieën om de angst te verminderen. De korte termijnstrategieën zorgen ervoor dat de hond zich veiliger gaat voelen en de lange termijnstrategieën gaan de angst voor vuurwerk ook daadwerkelijk verminderen.
 

Neem dus op tijd contact op

Dus wil je dit jaar echt je hond gaan helpen, neem dan eens vrijblijvend contact op en informeer naar de mogelijkheden en hoe ik jou en je hond kan helpen...
 

groetjes,

Kees van Sundert

Erkend hondengedragstherapeut (www.dogcases.nl) &

professioneel hondenfotograaf bij Inspired by Bandhu Hondenfotografie (www.jouwhondopdefoto.nl)

bandhu berg zl-7_edited_edited.jpg
Erkende en gediplomeerde gedragstherapeut

Ik kijk altijd op een brede manier naar honden, volgens de laatste wetenschappelijk inzichten, dus zeker niet alleen naar het specifieke gedrag dat de hond laat zien, maar veel breder en naar het gehele welzijn, om zo te ontdekken wat de hond nodig heeft en hoe we haar kunnen helpen meer vertrouwen te krijgen en niet te hoeven reageren bij/op deze prikkels en gebeurtenissen, tenslotte heb je hopelijk nog een hele mooie en fijne tijd te gaan samen en een minder stressvol dagelijks leven zou heel fijn zijn voor het welzijn van je hond (en jullie natuurlijk). Ik werk  volgens recente wetenschappelijke onderbouwde kennis en inzichten, en onnodig te zeggen eigenlijk, maar natuurlijk vooral positief en stimulerend als mogelijk is. Ik kijk vooral naar de (behoeften) hond en de mogelijkheden rekening houden met de omstandigheden en context en gevoel/emoties bij de hond om te zien wat hij nodig heeft en aankan en van daaruit opbouwend. 

Verlatingsangst (online begeleiding mogelijk)

Verlatingsangst is ontzettend pittig voor hond en baasje. Je bent je vrijheid kwijt en je leven staat in teken van je hond.

 

Verlatingsangst is een heel lastig en complex probleem, maar het is zeker te verhelpen! Ik heb daarom extra kennis opgedaan en de opleiding gevolgd tot SA Pro expert (Separation Anxiety Professional) bij Julie Naismith (verlatingsangst bij honden).
 

Om verlatingsangst goed op te gaan lossen, vraagt het wel de nodige commitment en betrokkenheid van jou als baasje om er serieus mee aan de slag te gaan en vol te houden. Maar hoe fijn zou het zijn om dan als je straks weer het huis uit kan, voor een boodschap, bezoekje aan familie of vrienden of een avondje uit terwijl je weet dat je hond thuis het helemaal prima vindt.
 

Het programma dat jou en je hond gaat helpen bij de angst om alleen te blijven is met de huidige technische middelen heel goed en makkelijk via de computer, laptop, tablet of telefoon te doen en het maakt dus niet uit waar je woont.

En natuurlijk werk ik op een positieve stressvrije manier en zonder dwang of angst inboezemen en volgens de laatste wetenschappelijk inzichten.
 

Doel is dat je hond ten alle tijden zo ontspannen mogelijk blijft en niet over z'n stressdrempel gaat of in paniek raakt.

Wil jij ook je leven en vrijheid terug?

bandhu bank 2016-14.jpg

Hondenbaasjes die ongewenst gedrag ondervinden en/of even het spoor bijster zijn met hun hond of hulp kunnen gebruiken bij de opvoeding van hun jonge puber of volwassen hond, help ik om elkaar weer beter te begrijpen en samen (weer) een goed team te worden.
Ik doe dit vanuit een brede en holistische aanpak, waarbij ik uit ga van een totaalbenadering van hond en baas. Veel gedragsproblemen komen voort uit stress en/of spanning en onzekerheid, waarbij het gedrag, de lichaamstaal en de signalen van de hond vaak verkeerd geïnterpreteerd worden.

 

Door het contact en de relatie tussen hond en baasjes weer in balans te brengen en elkaar te leren begrijpen verhelp ik  met gedragsbegeleiding en privetrainingen heel veel gedragsproblemen.

sonja website-3.jpg

Teveel aan opwinding, onrust en stress bij je hond

Je hond gaat meer en meer blaffen, is vaker onrustig of reageert opeens heftiger op andere honden of mensen, is snel opgewonden en heel druk, trekt aan de lijn en luistert niet meer als je hem roept.
 

Overmatige stress speelt vaak een belangrijke rol bij gedragsproblematiek. Stress is een ingewikkeld proces, met grote gevolgen voor zowel het fysieke, emotionele als mentale welzijn van de hond. Goede kennis van de oorzaken en neurobiologische mechanismen van stress is daarom noodzakelijk om stress daadwerkelijk te verminderen en gedragsproblemen op te lossen. 
 

Ik begeleid honden en hun baasjes met oog voor welzijn van de hond, maar toch zodanig dat je op een effectieve manier een blijvende gedragsverandering kan bereiken. Door mijn brede kijk en holistische aanpak kijk ik hoe ik het gedrag, de fysiologie, voeding, lichaamsbeweging, slaap en ontspanning kan integreren in het behandelingsplan.

Wacht niet langer en geef je hond een fijn leven terug!

 


Wat maakt mij de beste keus?

Erkende opleiding gevolgd tot hondengedragstherapeut en ik ga uit een holistische benadering bij de hond. Dat betekent dat ik de hond als een geheel (fysiek en mentaal) bekijk. Het gedrag van de hond wordt bepaald door de interactie met zijn omgeving, de opvoeding, de invloed van zijn gezin en de invloed van het verleden van het dier, zijn genetisch materiaal en zijn karakter.

 Ik heb jarenlange ervaring met allerlei honden en honden rassen, ook met onrustige, onzekere, angstige of hele drukke en speelse honden en zorg voor een zo stressvrije tijd tijdens de sessie voor hond en baasje. 

O.a. gespecialiseerd in Zwitserse witte herders en Labradoodles.

Ik ben gespecialiseerd in een aantal
 grote gedragsproblemen waar veel hondenbaasjes hulp bij nodig hebben, namelijk:
1.  reactiviteit oftewel uitvallen naar andere honden of mensen

2. Stress bij honden (regelmatige of overmatige stress/stressmanagement)

3. teveel aan opwinding en onrust (binnen of buiten) 

4.  Vuurwerkangst en/of gevoelig en bang voor harde geluiden en onweer

5. Verlatingsangst/niet of moeilijk alleen kunnen blijven


Heeft jouw hond een ander gedragsprobleem?  Neem ook dan gerust contact met me op, ik hoor het graag en sta klaar jullie te helpen.

Beperkt aantal gedragssessies per maand
Ik heb een drukke agenda en neem maar een aantal gedragssessies per maand aan. Op deze manier zorg ik ervoor dat ik fris en scherp ben en ik alle tijd en aandacht bij jou en je hond kan besteden. Meestal probeer ik om de gedragsessies doordeweeks te plannen, maar afhankelijk van beschikbaarheid werk ik ook vaak in de weekenden.

bottom of page