top of page

5 leuke manieren om de Clam te gebruiken

5 leuke manieren om de Clam te gebruiken

De Clam is een ontzettend populairste speelgoed voor honden. Hondenbaasjes zijn dol op de magische manier waarop je lekkernijen erin kunt verbergen, klaar om als beloning te worden gebruikt op het perfecte moment tijdens de training.

De Clam is in eerste instantie gemaakt als een afstandsbeloning om honden vooruit te sturen en hun focus te behouden tijdens behendigheidstraining. De Clam betekent dat je je hond direct van een afstand kunt belonen terwijl je de Clam naar hem gooit en de hond niet hoeft niet meer te wachten tot ze helemaal terug zijn bij hun baasje voor een traktatie !

Maar de echte schoonheid van The Clam is echter zijn veelzijdigheid. Het is een fantastisch speeltje voor behendigheidstraining, maar het kan ook met succes worden gebruikt voor alles, van het verrijken van maaltijden tot geurwerk, waardoor het een essentieel onderdeel is van jouw hondentrainingstoolkit. Als je een of meerdere Clam's bezit, hier zijn vijf leuke manieren om hem te gebruiken...

1. Verstoppertje spelen

De Clam is perfect om verstoppertje te spelen met je hond, als onderdeel van geurtraining of gewoon als een handig idee om de dagen thuis met je hond te verrijken, vooral als het buiten bijzonder warm of koud is of als je hond herstellende is van een blessure.

Het geheim van dit spel leren is om je Clam te vullen met echt heerlijke lekkernijen. Maak het gemakkelijk om mee te beginnen. Verstop The Clam bijv. onder een kussen op de vloer van je woonkamer en prijs hem als je hond hem ontdekt. Werk geleidelijk aan het verstoppen van de Clam op moeilijkere plaatsen - maar houd het altijd positief en volg de leiding van je hond.

2. Om vertrouwen op te bouwen

Nieuwe, onbekende geluiden kunnen voor sommige honden verontrustend zijn, vooral voor puppy's en reddingshonden. Om nieuwigheid toe te voegen en het vertrouwen van je hond rond 'nieuwe' geluiden op te bouwen, vul je een doos met 'luidruchtige' materialen en verberg je een gevulde Clam erin en moedig je hond aan om het te vinden. Denk aan verfrommeld papier, lege bakjes gevuld met kiezels, lege melkpakken en overgebleven plastic verpakkingen.

Dit kan je hond helpen zich goed aan te passen aan onbekende situaties en algeheel vertrouwen op te bouwen.

3. Ophalen of apporteren leren

Apporteren is een leuk spel, maar dat niet bij veel honden vanzelfsprekend gaat, en waaraan je hard moet werken. Als je je hond wilt leren apporteren, is The Clam een geweldig hulpmiddel. De sleutel hier is om je hond te laten zien dat je een lekkere traktatie erin stopt en laat hem eraan ruiken. Gooi het een korte afstand en roep ze terug naar jou. Als ze bij je zijn, laat ze dan The Clam openen en genieten van de lekkernijen die erin zitten (als ze al weten hoe The Clam werkt en zichzelf van tevoren aan de lekkernijen helpen, is dat ook goed!). Na verloop van tijd zullen ze leren dat ze The Clam naar je terug moeten brengen om hem opnieuw te laten vullen. Het toevoegen van een verbale 'apport' of 'haal het' cue kan helpen als het tijd is om te proberen apporteren met een bal of ander speelgoed.

4. Om maaltijden te verrijken

De voerbak weggooien en je hond op verschillende manieren eten geven, is een fantastische manier om het dagelijkse leven van je hond te verrijken. Strooien kan goed werken, maar wat nog beter is, is om je hond aan het werk te krijgen voor zijn avondmaal door hem in The Clam te verstoppen en hem te laten ruiken.

Slechts 20 minuten snuffelwerk staat qua stimulatie gelijk aan een uur wandelen. Begin met het verbergen van The Clam op gemakkelijk te vinden plaatsen (zoals beschreven in idee twee hierboven) en werk aan moeilijkere uitdagingen.

5. Om de herinnering te verbeteren

Veel baasjes hebben het succespercentage van het terugroepen van hun hond geweldig zien stijgen wanneer ze een van onze trekspeeltjes zijn gaan gebruiken.

Maar afwisseling is altijd nodig (en zorgt ervoor dat je hond zich niet verveelt en zijn focus verliest), dus The Clam is een fantastisch hulpmiddel om herinneringen te belonen. Vul gewoon met de favoriete lekkernijen van je hond en gooi een korte afstand van je af wanneer hij terugkomt, terwijl je hem uitbundig prijst.

De Clam past perfect in je broekzak en is dus de ideale aanvulling op onze collectie trainingsspeeltjes die hierkomen stimuleren.


58 weergaven0 opmerkingen

Comments


Post: Blog2_Post
bottom of page