top of page

Hoe is jouw relatie met je hond eigenlijk?

Geef jij je hond wat hij echt nodig heeft of kan je hier eigenlijk wel wat hulp bij gebruiken?

- Wat heeft je hond eigenlijk nodig in zijn dagelijkse leven en wat kun jij doen om hem dat zo goed mogelijk te bieden? - En wat kun je doen om jullie band zo perfect mogelijk te krijgen en te houden? - Of wil je juist coaching en begeleiding bij het eerste en zo belangrijke jaar van je jonge hond? En zo de basis leggen voor leuke, sociale hond die graag dingen met je onderneemt en zich ook nog kan gedragen in allerlei situaties en omstandigheden.

Kortom een leuk en stressvrij leven voor hond en baasje. Wie wil dat nou niet? Het is daarvoor belangrijk dat je je hond leert kennen en begrijpen. Gedragsproblemen Natuurlijk help ik ook honden die gedragsproblemen hebben.

Heel veel honden ondervinden dagelijks de nodige stress doordat hun behoeften niet voldoende worden vervuld of dat ze in situaties en omstandigheden komen die ze helemaal (nog) niet aankunnen. Uiteindelijk leidt dit tot een constant te hoog stressniveau. Soms zelfs zo hoog dat je kunt spreken van een hond met chronische stress.

Naast gezondheidsproblemen is teveel stress een hele belangrijke oorzaak van gedragsproblemen bij honden wat heel vaak niet als zodanig erkend en herkend wordt.

Een hond is geen mens Onze hond is tegenwoordig vaak volwaardig lid van het gezin en ons sociale leven. Maar besef ook dat je hond geen mens is en accepteer zijn eigen karakter en zijn (hondse) behoeften. Het is jouw taak voor hem te zorgen: hem te voorzien van kwalitatief voedsel, veiligheid en aandacht te bieden en daarnaast ook genoeg kwalitatieve rust te geven. Daarbij zul je hem bij moeten brengen hoe hij zich mag gedragen en welk gedrag je van hem verwacht. Als je hem dat niet duidelijk maakt en je vervult niet een aantal van zijn basisbehoeften dan kan je niet verwachten dat hij zich perfect aanpast en dan kan hij voor jou ongewenst gedrag gaan vertonen.

Vraag jezelf eens af: - In hoeverre accepteer je het karakter (persoonlijkheid) en de rastypische eigenschappen van je hond? - Ben je ook bereid invulling te geven aan de behoeften van je hond? - Hoe veeleisend ben je? - Hoeveel (prestatie) druk leg je op je hond? - Hoeveel geduld heb je met je hond en hoeveel vaardigheden beheers je om hem dingen aan te leren/duidelijk te maken? - Wat zijn je verwachtingen van je hond en is dit reëel gezien zijn leeftijd, ras etc? - Hoeveel tijd besteed je aan je hond? - Hoe zijn de leefomstandigheden van je hond (ruimte, mate van beweging, afleiding, (sociale) activiteiten et cetera.

Kortom, genoeg om over na te denken.

Mocht je begeleiding bij de opvoeding van je hond nodig hebben, ik help je graag om je hond nog beter te leren kennen en hiermee probleemgedrag te voorkomen of op te lossen.

Voor meer info of een afspraak: mail naar info@dogcases.nl

kees van Sundert Professioneel hondenfotograaf en erkend gedragsdeskundige bij Dogcases

41 weergaven0 opmerkingen

Comments


Post: Blog2_Post
bottom of page