top of page

Samen spelen met je hond en versterk je band en jullie relatie!

Honden zijn van nature nieuwsgierige en speelse wezens, maar ze kunnen zich ook snel vervelen. En een verveelde hond kan destructief of probleemgedrag gaan vertonen, zoals op spullen vernielen of buitensporig gaan blaffen.

Maar gelukkig is verveling heel gemakkelijk te verhelpen als je interactief hondenspeelgoed gebruikt zodat je hond opfleurt en iets leuks te doen geeft.

Wat zijn interactieve hondenspeeltjes?

Interactief speelgoed is ontworpen om de natuurlijke instincten en het verlangen naar verbinding van je hond te bevredigen en om hun geest gestimuleerd te houden. Sommige zijn ontworpen om alleen mee te spelen, maar de allerbeste zijn gemaakt om SAMEN mee te spelen.

Enkele van de meest populaire interactieve hondenspeeltjes zijn:

 • Puzzelspeelgoed: dit speelgoed is gevuld met lekkernijen of voedsel dat je hond moet proberen om eruit te krijgen. Puzzelspeelgoed helpt de geest van je hond te stimuleren en houdt hem bezig wanneer je hem even geen aandacht kunt geven.

 • Kauwspeeltjes: Kauwen is een natuurlijk gedrag voor honden, dus het is belangrijk om ze veilige en duurzame kauwsnacks of speeltjes te geven om aan deze behoefte te voldoen. Natuurlijke kauwsnacks kunnen helpen om het gebit van je hond schoon te houden en tegelijkertijd een uitlaatklep te bieden voor dit natuurlijke gedrag.

 • Fetch-speelgoed: Fetch is een klassiek spel waar honden van alle leeftijden van genieten. Apporteren is een geweldige manier om je hond wat beweging te geven, aan zijn geheugen te werken en jullie band op te bouwen. Je kunt apporteren met een bal , een frisbee of de unieke powerball jachtsleepjes.

 • Tug Toys: Tug is een teamsport, dus het is een briljante manier om interactief spelen bij je hond te introduceren. Het is bewezen dat samen spelen/trekspelletjes doen honden meer zelfvertrouwen geeft , beter reageert op hun baasjes en ontvankelijker worden.

 • Scentwork Toys: Hondensnoepjesballen , snuffelmatten en geurende speeltjes (zoals de trekspeeltjes van schapenvacht en konijnenbont ) zijn ideaal om het reuksysteem van je hond aan te boren en hun neus aan het werk te zetten.

4 redenen waarom interactief hondenspeelgoed belangrijk is

 1. Interactief spel helpt de geest van je hond actief en betrokken te houden. Dit kan verveling en een slecht humeur helpen voorkomen en probleemgedrag verminderen.

 2. Interactief speelgoed kan helpen de cognitieve vaardigheden van je hond te verbeteren, hun probleemoplossend vermogen te verbeteren en hun zelfvertrouwen te vergroten.

 3. Interactief speelgoed helpt de band tussen jou en je hond te versterken. Een sterke band tussen mens en hond is de basis van goed gedrag, solide betrokkenheid en een verlangen om naar je te luisteren!

 4. Wanneer baasjes regelmatig spelen met hun honden, is bewezen dat de honden coöperatiever en minder agressief zijn.

Hoe je het juiste interactieve speelgoed voor jouw hond kiest

Sommige honden zijn meer geïnteresseerd in het achtervolgen van ballen, terwijl anderen liever trekspelletjes spelen. Sommigen jagen graag en anderen gebruiken graag hun hersens. Houd rekening met de interesses en voorkeuren van jouw hond bij het kiezen van een interactief speeltje.

Om het beste interactieve speelgoed voor jouw hond te vinden, moet je even nadenken over de dingen die je hond van nature belonend vindt.

 • Houdt je hond van jagen en rennen? Ons jagersspeelgoed zal een natuurlijke hit zijn bij jouw vrolijke en energieke hond.

 • Heeft je hond krachtige kaken die hij graag op de proef stelt? De stoere trekspeeltjes met bungee-handgrepen zijn speciaal ontworpen voor sterke honden.

 • Heb je een kleine hond die een kleinere bijtplek op prijs stelt - bekijk dan onze topspeeltjes voor puppy's en kleine honden.

 • Is je hond een door ballen geobsedeerde hond die geen genoeg kan krijgen van halen en brengen (apporteren)? Ons hondenbalspeelgoed brengt apporteren naar een hoger niveau!

 • Zet jouw hond graag zijn hersens en neus aan het werk? Ons eetspeelgoed is perfect voor geurspelletjes en mentaal verrijkende activiteiten.

Interactief speelgoed gebruiken met je hond

De beste manier om interactief speelgoed met je hond te gebruiken, is door langzaam te beginnen en geleidelijk de moeilijkheidsgraad te verhogen naarmate je hond meer zelfvertrouwen krijgt door met zijn nieuwe speeltje te spelen.

Hier zijn een paar tips om samen met je hond aan de slag te gaan met interactief speelgoed:

 • Begin eenvoudig: als je hond nieuw is met interactief speelgoed, begin dan met eenvoudig speelgoed dat gemakkelijk te grijpen is. Naarmate het zelfvertrouwen van je hond groeit, kun je doorgaan met meer stimulerend hondenspeelgoed.

 • Wees geduldig: het kan even duren voordat je hond leert spelen met interactief speelgoed. Begin langzaam en in een vertrouwde omgeving zonder afleiding. Raak niet ontmoedigd als je hond het niet meteen begrijpt. De aanhouder wint en je zult zien dat ook jouw hond er helemaal enthousiast van raakt.

 • Maak het leuk: interactief speelgoed moet leuk zijn voor zowel jou als je hond. Als je hond geen plezier heeft, zal hij minder snel willen spelen. Wees speels, wees gek en wees enthousiast en je hond zal snel in de stemming komen.

 • Prijs je hond uitvoerig en uitbundig: Als je hond correct met een interactief speeltje speelt, moet je hem volop prijzen. Positieve bekrachtiging is de nummer 1 manier om je hond te helpen leren dat spelen met interactief speelgoed het aller aller leukste is.


Maak kennis met de 5 beste hondenspeeltjes voor interactief spelen

1. Beste Chaser-speelgoed

Perfect voor honden met een hoge prooidrift die GRAAG achtervolgen! Ons jachtsleepje-speelgoed van schapenvacht is een van onze bestsellers, en een absolute game-changer voor het terugroepen bij afleidingen.

2. Beste piepende hondenspeelgoed

Voor honden die enthousiast worden van het piepen, zal het jachtsleepje van konijnenhuid en pieper niet teleurstellen! De geur en textuur van echt (verantwoord verkregen) konijnenbont in combinatie met een bijtbestendige pieper is een recept voor motivatie dat niet te evenaren is!

3. Beste hondenspeelgoed

Onze Pocket Powerball Bungee tilt apporteren naar een geheel nieuw niveau! Je hond zal dol zijn op de unieke dubbele textuur en de gemakkelijk vast te pakken groeven van een onze PowerBall-speeltjes die de hond zintuiglijke stimulatie, dubbele speelmogelijkheden en urenlang apporteerplezier bieden.

In tegenstelling tot conventionele tennisballen is onze PowerBall gemaakt van niet-giftige en niet-schurende materialen, waardoor het de ultieme keuze is voor alle balliefhebbers. Het is trekbaar, stuiterbaar en perfect gewogen om te werpen.

4. Beste sterke hondenspeelgoed

Maak kennis met The Big Twizzler, ons grootste en stoerste hondenspeelgoed ooit! Het beschikt over strak met de hand gevlochten strengen gemaakt van veerkrachtig imitatiebont en fleece, waardoor het speelgoed een uitzonderlijk aantrekkelijke textuur krijgt.

Dit speeltje is ontworpen om zelfs de grootste en meest enthousiaste honden tevreden te stellen. Het is een kampioenskeuze voor het aanleren van terugroepen, deelnemen aan spannende achtervolgingsspellen en het is de ultieme interactieve beloning tijdens training.

5. Beste speelgoed voor kleine honden

De jachtspeeltjes met echte konijnenhuid zijn geweldig voor kleine honden. Perfecte formaat om overal mee naartoe te nemen.

Of denk eens aan de Rabbit Pocket. Het is klein genoeg voor grote kaken en opwindend genoeg om urenlang interactief spel met je kleintje aan te moedigen. Ja, kleine honden krijgen ook een kick van trekken.

6. Beste voedselspeelgoed

Heb je de Clam al ontmoet?! Het is een van het bestverkochte speelgoed. Deze interactieve hondensnoepjesbal ziet er misschien eenvoudig uit, maar hij ontgrendelt een schat aan speelmogelijkheden...

Van geurspelletjes tot apporteren, tot zelfvertrouwen opbouwende spelletjes en meer - The Clam bevat het geheim van interactief spel voor fijnproevers. Zet je slowfeeder aan de kant en geef je hond iets speciaals om enthousiast van te worden!

7. Beste hondenspeelgoed voor buiten

Je weet dat veel en vaak spelen met je hond heel positief en motiverend is. Maar als het idee om het favoriete speeltje van je hond telkens mee te moeten nemen je afschrikt, laat ons je dan kennis laten maken met de Rabbit Pocket!

Dit kleine maar krachtige trekspeelgoed heeft het perfecte formaat om in je zak te passen voor interactief spelen onderweg. Het is gemakkelijk schoon te maken, zodat je zich geen zorgen hoeft te maken over modder, kwijlen of vuil.

En bovenal is het sterk, duurzaam en boeiend genoeg om de aandacht van je hond vast te houden, zelfs bij de meest opwindende afleidingen! Handgemaakt Alle speeltjes worden met de hand gemaakt. De speeltjes zijn verkrijgbaar in verschillende materialen, zoals schaap, konijn en nep bont. Dit materiaal is voor de meeste honden niet te weerstaan, waardoor ze graag met dit speelgoed willen spelen en sjorren. Welke spelletjes? Maar welke spelletjes kun je zoal spelen, kijk hier voor de beste en meest motiverende spellen die je samen met je hond kunt spelen om zo jullie relatie en je band te versterken. Laatste toptips voor het ontketenen van interactief spel

Interactief hondenspeelgoed is een geweldige manier om je hond bezig te houden en verveling uit te bannen. Door deze tips te volgen, kun je het juiste interactieve speelgoed voor je hond kiezen en hem helpen urenlang plezier te hebben.

Hier zijn enkele aanvullende tips om te voorkomen dat je hond zich verveelt:

 • Ga met je hond wandelen of apporteren in het park. Lichaamsbeweging is een geweldige manier om je hond moe te maken en verveling te voorkomen.

 • Geef je hond voldoende mentale stimulatie. Dit kan training zijn, spelletjes spelen of lekkernijen in huis verstoppen zodat je hond deze kan vinden.

 • Breng veel tijd door met je hond. Dit kan betekenen dat je met ze speelt, met ze knuffelt of gewoon met ze praat. Samen maken we het leven van onze honden nog veel fijner en aangenamer. Meer artikelen lezen over hondengedrag of stress bij honden, lees ook de andere blogs en artikelen of heb je advies of hulp nodig bij het gedrag van je hond, of wil je gewoon prachtige foto's laten maken van je hond, stuur dan eens een berichtje voor meer info.

Heb je nog aanvullingen, tips of suggesties? Laat het weten in de reacties hieronder of stuur je me een mailtje. En natuurlijk ben ik ook benieuwd naar wat het jullie heeft opgeleverd. Kees van Sundert Hondengedragstherapeut bij Dogcases & professioneel hondenfotograaf bij Inspired by Bandhu Hondenfotografie (www.jouwhondopdefoto.nl)


320 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Комментарии


Post: Blog2_Post
bottom of page