top of page

Het beste interactieve hondenspeelgoed: waarom spelregels om goed samenwerkend te spelen belangrijk zijn!

Honden zijn van nature nieuwsgierige en speelse wezens, maar ze kunnen zich ook snel vervelen. Een verveelde hond kan destructief of probleemgedrag gaan vertonen, zoals op meubels kauwen of buitensporig blaffen.

Maar verveling is gemakkelijk te verhelpen als je interactief hondenspeelgoed bij de hand hebt dat je hond opfleurt en iets leuks te doen geeft.
 

Wat zijn interactieve hondenspeeltjes?
Interactief speelgoed is ontworpen om samen mee te spelen - want daar gebeurt de magie. Je band wordt sterker, je trainingsresultaten worden supersnel en jullie koesteren allebei de voordelen van samen spelen.
Het is ontworpen om de natuurlijke instincten en het verlangen naar samenwerking van je hond te bevredigen en om hun geest gestimuleerd te houden. Sommige speeltjes zijn ontworpen om alleen mee te spelen, maar maar mijn mening zijn de allerleukste en de allerbeste gemaakt om SAMEN mee te spelen.
 

Populaire interactieve hondenspeeltjes zijn:

Puzzelspeelgoed: dit speelgoed is gevuld met lekkernijen of voedsel dat je hond moet proberen om eruit te halen. Het helpt de geest van de hond te stimuleren en houdt hem/haar bezig wanneer je je hond geen aandacht kunt geven.

Kauwspeeltjes: Kauwen is een natuurlijk gedrag voor honden, dus het is belangrijk om ze veilige en duurzame kauwsnacks of speeltjes te geven om aan deze behoefte te voldoen. Natuurlijke kauwsnacks kunnen helpen om het gebit van je hond schoon te houden en tegelijkertijd een uitlaatklep te bieden voor dit natuurlijke gedrag.

Vang en apporteer-speelgoed: Fetch is een klassiek spel waar honden van alle leeftijden van genieten. Apporteren is een geweldige manier om je hond wat beweging te geven, aan zijn geheugen te werken en de band op te bouwen. Je kunt apporteren met een bal , een frisbee of onze unieke powerball speeltjes.

Jacht/sleep/trek speeltjes "tug toys". Deze speeltjes zijn bedoeld om samen te werken,  het is een briljante manier om interactief spelen met jouw hond te introduceren. Het is bewezen dat zo samen spelen, het honden meer zelfvertrouwen geeft , ze beter reageren op hun baasjes en ze aandachtiger en ontvankelijker zijn.

Hersenwerk speeltjes: van hondensnoepjesballen , snuffelmatten en geurende speeltjes (zoals onze trekspeeltjes van schapenvacht en konijnenbont ) zijn ideaal om het reuksysteem van je hond aan te boren en hun neus aan het werk te zetten.

4 redenen waarom interactief hondenspeelgoed belangrijk is
1. Interactief spel helpt de geest van je hond actief en betrokken te houden. Dit kan verveling en een slecht humeur helpen voorkomen en probleemgedrag verminderen. 
2. Interactief speelgoed kan helpen de cognitieve vaardigheden van je hond te verbeteren, zijn probleemoplossend vermogen te verbeteren en zijn zelfvertrouwen te vergroten.
3. Interactief speelgoed helpt de band tussen jou en je hond te versterken. Een sterke band tussen mens en hond is de basis van goed gedrag, solide betrokkenheid en een verlangen om naar je te luisteren! 
4. Wanneer je regelmatig speelt met je hond, wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat je hond coöperatiever en minder agressief is. Je kunt hier het onderzoek lezen over hoe spel de relatie tussen honden en hun baasjes beïnvloedt.

Hoe kies je het juiste interactieve speelgoed voor je hond!
Sommige honden zijn meer geïnteresseerd in het achtervolgen van ballen, terwijl anderen liever touwtrekken. Sommigen jagen graag en anderen gebruiken graag hun hersens. Houd rekening met de interesses en voorkeuren van jouw hond bij het kiezen van een interactief speeltje.
 

Om het beste interactieve speelgoed voor je hond te vinden, moet je nadenken over de dingen die jouw hond van nature stimulerend en belonend vindt. 

- Houdt je hond van jagen en rennen? Kies dan het jagersspeelgoed. 
- Of heeft je hond sterke kaken die hij graag op de proef stelt? De stoere trekspeeltjes met bungee-handgrepen zijn speciaal ontworpen voor sterke honden. 
- Of heb je een kleine hond die een kleinere bijtplek op prijs stelt - bekijk dan onze topspeeltjes voor puppy's en kleine honden. 
- Is je hond door ballen geobsedeerd en krijgt hij/zij geen genoeg kan krijgen van apporteren? Het hondenbalspeelgoed brengt apporteren naar een ander niveau!
- Zet jouw hond graag zijn hersens en neus aan het werk? Ons eetspeelgoed is perfect voor geurspelletjes en mentaal verrijkende activiteiten. 

Interactief speelgoed gebruiken met jouw eigen hond
De beste manier om interactief speelgoed met je hond te gebruiken, is door langzaam te beginnen en geleidelijk de moeilijkheidsgraad te verhogen naarmate je hond meer zelfvertrouwen krijgt door met zijn nieuwe speeltje te spelen.
 

Hier zijn een paar tips om samen met uw hond aan de slag te gaan met interactief speelgoed:

Begin eenvoudig: als je hond nieuw is met interactief speelgoed, begin dan met eenvoudig speelgoed dat gemakkelijk te pakken en vast te houden is. Naarmate het zelfvertrouwen van je hond groeit, kun je doorgaan met meer stimulerend hondenspeelgoed. 

Ben geduldig: het kan even duren voordat je hond leert spelen met interactief speelgoed. Begin langzaam en in een vertrouwde omgeving zonder afleiding. Raak niet ontmoedigd als je hond het niet meteen begrijpt.
Maak het leuk: interactief speelgoed moet leuk zijn voor zowel jezelf als de hond. Als je hond geen plezier heeft, zal hij minder snel willen spelen. Wees speels, wees gek en wees enthousiast en je hond zal snel in de stemming komen. 
Prijs de hond: Als de hond correct met een interactief speeltje speelt, moet je hem/haar de hemel in prijzen. Positieve bekrachtiging is de nummer 1 manier om je hond te helpen leren dat spelen met interactief speelgoed het allerleukste is.


Maak kennis met de 5 beste hondenspeeltjes voor interactief spel
1. Beste Chaser-speelgoed
Perfect voor honden met een hoge prooidrift die GRAAG achtervolgen! Ons jacht/sleep-speelgoed van schapenvacht is een van de bestsellers, een absolute topper voor het terugroepen bij afleidingen.  
2. Beste piepende hondenspeelgoed
Voor honden die enthousiast worden van een piepje, zal de konijnenhuidpieper niet teleurstellen! De geur en textuur van echt (verantwoord verkregen) konijnenbont in combinatie met een prikbestendige pieper werkt enorm motiverend.
3. Beste hondenspeelgoed
De Pocket Powerball Bungee tilt apporteren naar een geheel nieuw niveau! Je hond zal dol zijn op de unieke dubbele textuur en de gemakkelijk vast te pakken groeven van onze PowerBall-speeltjes . Het geeft je hond een zintuiglijke stimulatie, dubbele speelmogelijkheden en urenlang apporteerplezier. 
In tegenstelling tot conventionele tennisballen is de PowerBall gemaakt van niet-giftige en niet-schurende materialen, waardoor het de ultieme keuze is voor alle balliefhebbers. Het is trekbaar, stuiterbaar en perfect om mee te gooien. 

4. Beste sterke hondenspeelgoed
Maak kennis met The Big Twizzler , het grootste en stoerste hondenspeelgoed ooit! Het beschikt over strak met de hand gevlochten strengen gemaakt van veerkrachtig imitatiebont en fleece, waardoor het speelgoed een uitzonderlijk aantrekkelijke textuur krijgt. Mijn honden (groot en klein) zijn er gek op.
Dit jacht/sleep-speelgoed is ontworpen om zelfs de grootste en meest enthousiaste honden tevreden te stellen. Het is een kampioenskeuze voor het aanleren van terugroepen, deelnemen aan spannende achtervolgingsspellen en het is de ultieme interactieve beloning tijdens training.

5. Beste speelgoed voor kleine honden
De Rabbit Pocket Squeaker is een traktatie voor kleine honden. Hij heeft het perfecte formaat om overal mee naartoe te nemen en heeft dezelfde verleidelijke konijnenvacht en lekvrije pieper als de langere chaser-versie. 
Het is klein en opwindend genoeg om urenlang interactief spel met je hondje te kunnen spelen. Ja, kleine honden krijgen ook een kick van trekspelletjes.

6. Beste voedselspeelgoed
Heb je de Clam al ontmoet?!  Deze interactieve hondensnoepjesbal ziet er misschien eenvoudig uit, maar hij ontgrendelt een schat aan speelmogelijkheden... Van geurspelletjes tot apporteren, tot zelfvertrouwen opbouwende spelletjes en meer - The Clam bevat het geheim van interactief spel voor fijnproevers. Zet je slowfeeder aan de kant en geef je hond iets speciaals om enthousiast van te worden! 

7. Beste hondenspeelgoed voor buiten
Dit kleine maar krachtige trekspeelgoed heeft het perfecte formaat om voor in je jaszak zodat je kunt zorgen voor interactief spelen onderweg. Het bijtgedeelte van helder fleece is gemakkelijk schoon te maken, zodat je zich geen zorgen hoeft te maken over modder, kwijlen of vuil. 

En bovenal is het sterk, duurzaam en boeiend genoeg om de aandacht van de hond vast te houden, zelfs bij de meest opwindende afleidingen!
 

Heb je nog aanvullingen, tips of suggesties? Laat het weten in de reacties hieronder of stuur je me een mailtje. En natuurlijk ben ik ook benieuwd naar wat het jullie heeft opgeleverd.

 

Samen maken we het leven van onze honden nog veel fijner en aangenamer. Meer artikelen lezen over hondengedrag of stress bij honden, lees ook de andere blogs en artikelen of heb je advies of hulp nodig bij het gedrag van je hond, of wil je gewoon prachtige foto's laten maken van je hond, stuur dan eens een berichtje voor meer info.

 

Kees van Sundert

Hondengedragstherapeut bij Dogcases & professioneel hondenfotograaf bij Inspired by Bandhu Hondenfotografie (www.jouwhondopdefoto.nl)

.

bottom of page