Dogcases                                          
 Inspired by Bandhu Hondenfotografie & Dogcase hondengedragstherapie, coaching en begeleiding van (jonge) honden *  Verrassend Anders  *                        

Ik begeleid (jonge) honden en hun baasjes via een (communicatie)methode die jou en je hond samenbrengt en een onlosmakende band smeed voor het leven.

DogCases
Is een tastbare en effectieve (leer)methode die jou snel bewust maakt van het gedrag en de behoeften van je hond en inzicht geeft in jouw wijze van communiceren naar je hond. Samen leer je wat jouw hond nodig heeft om te kunnen leren, zelf te leren denken en zich te ontwikkelen, zodat een optimaal contact en focus op jou ontstaat.

Visie en communicatiemethode Dogcases
Iedereen weet dat aandacht voor elkaar en “in contact” blijven heel belangrijk is de relatie en omgang met je hond. Niet voor niets dat de naam Dogcases bestaat uit de eerste letter van de elementen die voor mij heel belangrijk zijn als gedragstherapeut en hondenbegeleider/trainer.  In de omgang en relatie met je hond is het voor mij essentieel dat je :
- In Contact bent met elkaar: communicatie en concentratie
- Dat je Aandacht en attentie hebt voor elkaar.
- Dat je vooral Samen: samendoen en samenwerken
- Dat je je hond kunt Enthousiasmeren: inzet en enthousiasme en motivatie is hierbij belangrijk.
- En last but not least.. Sensitiviteit: je hebt Inlevingsvermogen nodig, een van de allerbelangrijkst kwaliteiten. Zien en aanvoelen wat je hond
   op dat moment in zijn leven nodig heeft.  

Alles in mijn leven draait voornamelijk om honden, vandaar Dogcases.
De C staat voor contact met elkaar. Maar dan ook echt contact maken vanuit je hart. Waarbij respect en vertrouwen op de voorgrond staan. Communicatie is het sleutelwoord: Non-verbaal communiceren en informatie geven. Wat vertel je eigenlijk met je lichaamstaal?  A De A staat voor aandacht en attentie voor elkaar. Werk vanuit oprechte aandacht voor je hond. Leer herkennen wat hij je vertelt, of hij iets spannends, stressvol, moeilijk of makkelijk vindt en hoe je hem hierin kunt helpen en begeleiden. Aandacht van de hond voor jou; leer je hond dat er leuke dingen volgen worden wanneer hij aandacht voor jou heeft. Want concentratie brengt focus en rust. Dit is essentieel bij het “gewenste’ gedrag van je hond en om oefeningen van het begin tot het eind te kunnen leren en te voltooien. Zonder concentratie en zelfcontrole is er geen focus.

S
De S staat voor samen. Samendoen en samenwerken met je hond.
Dat zorgt voor verbinding en vertrouwen in elkaar. Altijd en overal. Onder samenwerken versta ik dat je veel dingen samen doet, maar ook dat je de hond stimuleert, motiveert en hem vertrouwen geeft en hem helpt te groeien in zijn ontwikkeling tot volwassen stabiele en stressvrije hond. Je helpt hem op de momenten dat hij het echt even nodig heeft.

E
De E staat voor enthousiasmeren. Zonder motivatie, inzet en enthousiasme bereik je niets.
Je moet voor je hond het allerleukste baasje zijn dat hij zich kan wensen. Ben enthousiast en oprecht blij en dankbaar dat je hem hierbij mag en kan helpen en dat hij gewoon zo’n leuke, lieve, gezellige, vrolijke, uitbundige en gekke superhond is met zoveel geweldige kwaliteiten en karaktereigenschappen. En ach die kleine dingetjes die misschien nu even wat minder gaan, daar kunnen we gewoon aan werken. Maar geniet vooral van en met je hond. Jouw hond is een superhond!!

S
Sensitief -  Inlevingsvermogen, zien en aanvoelen wat je hond op dat moment “in zijn leven” nodig heeft.
Je hond is ook de spiegel van jouw gedachten, gedrag en handelingen. Kijk en luister naar je hond en je ziet jezelf. Wanneer je deze mix van ingrediënten goed gebruikt, zorgt dat voor een fantastische band en samenwerking met je hond. En ook voor een meer evenwichtige hond en baasje. Samen kunnen jullie alles aan! Toch nog wat advies en of hulp nodig, neem dan eens contact op en stuur een pb’tje of e-mail naar info@dogcases.nl

Ik werk in kleine groepen of individueel met jou en je hond...

Of wil je meer weten of eens kennis maken met de "sociale wandeling waar we binnenkort mee gaan starten" of gewoon een op maat gemaakte begeleiding voor jou en je jonge hond, bijv. tijdens het eerste levensjaar? 

Neem dan snel contact op..