top of page

Gedragsbegeleiding voor je hond

Training en begeleiding op maat bij probleemgedrag zoals slecht luisteren,
agressiviteit naar honden en mensen, snel opgewonden of overprikkeld  en (verlatings)angst 

Gedragsbegeleiding en gedragstherapie voor honden: alledaags en veelvoorkomend probleemgedrag van of met je honden
Wat heeft je hond eigenlijk nodig in het alledaagse leven om wat kun jij doen om hem dat zo goed mogelijk te bieden? En wat kun je doen om jullie band zo goed mogelijk te krijgen en te houden? Ik help je met het voorkomen of behandelen van alledaagse en veel voorkomende (gedrags)problemen van of met je hond. Of wil je juist coaching en begeleiding bij het 1e zo belangrijke jaar van je hond? Of advies bij aankoop van een (jonge) hond en weten of het ras wel bij je past? Nog beter. Je bent er dan op tijd bij om een juiste keuze te maken kunt veel mogelijke problemen voorkomen. 

Als ervaren hondengedragstherapeut heb ik veel ervaring met verschillende soorten honden en verschillende soorten gedragsproblemen. Ik ben gekwalificeerd en heb een officiele opleiding voor gedragstherapeut afgerond. Ik heb heel veel kennis en ervaring met  o.a. Zwitserse witte herders en Labradoodles, maar train, begeleid en behandel natuurlijk ook heel veel andere rassen, dus alle honden zijn welkom en nooit te oud om ander en nieuw gedrag aan te leren.

 

Ik ben gespecialiseerd in een aantal grote gedragsproblemen waar veel hondenbaasjes hulp bij nodig hebben, namelijk:
1.  reactiviteit oftewel uitvallen naar andere honden of mensen

2. Stress bij honden (regelmatige of overmatige stress/stressmanagement)

3. teveel aan opwinding en onrust (binnen of buiten) 

4.  Vuurwerkangst en/of gevoelig en bang voor harde geluiden en onweer

5. Verlatingsangst/niet of moeilijk alleen kunnen blijven


Heeft jouw hond een ander gedragsprobleem?  Neem ook dan gerust contact met me op, ik hoor het graag en sta klaar jullie te helpen.

Gedragsbezoek aan huis

Elke hond heeft zijn eigen karakter en persoonlijkheid. Naast kennis en heel veel ervaring over hondengedrag, ligt mijn expertise ligt in de relatie c.q. de band en interactie tussen hond en baasje. Ik werk volgens de laatste wetenschappelijke inzichten op een hondvriendelijke en positief stimulerende manier van trainen.

In de eigen vertrouwde omgeving laat je hond zijn "normale" gedrag het beste zien, zodat ik ik een waarheidsgetrouw beeld krijg en een goede en objectieve observatie kan doen en jullie dus zo goed mogelijk kan helpen.

Tijdens het bezoek aan huis vertel ik je hoe het probleem van je hond in elkaar zit en wat je kunt doen om het probleem op te lossen. Dat gebeurt op basis van de door jou verschafte informatie en natuurlijk vooral ook door observatie en analyse van het gedrag ter plaatse. Indien nodig wordt het gedrag uitgelokt of in scene gezet. 

Begrijpen wat de onderliggende oorzaken zijn van het huidige gedrag van je hond, is een belangrijk element in het oplossen van de probleemervaring. Daarna bespreken we de specifieke wensen en behoeften en stemmen deze af op af op de behoeften en de  mogelijkheden van jouw hond. Je krijgt voldoende handvatten en informatie om daar mee aan de slag te gaan. Oefeningen worden uitgelegd, voorgedaan en samen geoefend. Overigens duurt een huisbezoek gem. 2  uur.

Na het huisbezoek?
Na het huisbezoek kun je met behulp van alle info en de oefeningen helemaal zelf aan de slag gaan of kun je verder werken onder onze begeleiding. Dit bepaal je helemaal zelf.  Ook als je kiest om hier zelf aan te werken blijven we natuurlijk je ondersteunen en bereikbaar voor eventuele vragen.
 

In sommige gevallen is het wel aan te raden om verder te werken onder onze begeleiding. Dit hangt volledig af van het probleemgedrag en/of de kennis, ervaring en vaardigheden van de eigenaar. 

Prijs huisbezoek 245 euro,
inclusief vervolgles na 4 weken 325 euro
 

amandi website-6.jpg

Hondenbaasjes die ongewenst gedrag ondervinden en/of even het spoor bijster zijn met hun hond of hulp kunnen gebruiken bij de opvoeding van hun jonge puber of volwassen hond, help ik om elkaar weer beter te begrijpen en samen (weer) een goed team te worden.
Ik doe dit vanuit een brede en holistische aanpak, waarbij ik uit ga van een totaalbenadering van hond en baas. Veel gedragsproblemen komen voort uit stress en/of spanning en onzekerheid, waarbij het gedrag, de lichaamstaal en de signalen van de hond vaak verkeerd geïnterpreteerd worden.

 

Door het contact en de relatie tussen hond en baasjes weer in balans te brengen en elkaar te leren begrijpen verhelp ik  met gedragsbegeleiding en privetrainingen heel veel gedragsproblemen.

sonja website-3.jpg

Prive trainingslessen en begeleiding op maat

Je hond gaat meer en meer blaffen, reageert opeens heftiger op andere honden of mensen, is snel opgewonden en heel druk, trekt aan de lijn en luistert niet meer als je hem roept. Jonge puberhonden lijken soms wel bananen in de oren te hebben en alles is leuker dan het baasje.
 

Luister niet als er wordt gezegd: ‘het komt vanzelf goed’ of “houd vol!’. Want het komt niet vanzelf goed, meestal wordt het alleen maar erger. Ik geef je training en oefeningen, toegespitst op jouw hond. Kernwoorden hierin zijn kalm en rustig gedrag, aandacht en focus en aanleren van nieuw gedrag. Zodat jullie samen weer een fijner leven leiden en die leuke gezellige wandelingen en uitjes kunnen maken die je altijd al voor ogen had
 

Volwassen hond:

Maar ook voor volwassen honden kan training en begeleiding nog heel zinvol zijn. Het gedrag van je hond verandert vaak ongemerkt en heel geleidelijk en opeens merk je dat je hond zich eigenlijk helemaal niet meer zo leuk gedraagt. Ik kijk dan naar jullie behoeften en hoe we het samenleven en naar buiten gaan voor jullie weer zo prettig mogelijk kunnen maken. Zodat je nog lang een gelukkig en fijn leven samen hebben. 

Prijs: 1e les 125 euro, vervolglessen 100 euro/les
Lesduur 45/60 min

Stappenplan voor hondengedragstherapie

Professionele en deskundige gedragsbegeleiding is de manier om ongewenst gedrag van je hond te begrijpen en positief te veranderen. Vaak gaat om gedrag zoals uitvallen aan de lijn naar andere honden, wandelaars, fietsers etc,
of een vorm van angst zoals angst voor harde geluiden of vuurwerkangst of verlatingsangst, overmatig blaffen of opspringen tegen bezoek, trekken aan de lijn, niet komen als je je hond roept enz. 

 

Om goed te kunnen helpen en bij de problemen een goed plan van aanpak te maken, c.q. jou  de juiste tips en handvatten te geven, is het nodig jullie te kunnen observeren en het gedrag te analyseren zodat we gericht aan die onderliggende emoties en dat gedrag en jullie invloed en handelen kunnen werken.  Hierbij vertel ik je hoe het probleem van je hond in elkaar zit en wat je kunt doen om het probleem op te lossen. De bespreking van het probleem gebeurt op basis van de verschafte informatie en natuurlijk ook door observatie en analyse van het gedrag ter plaatse. Begrijpen wat de onderliggende oorzaken en de emoties zijn van het huidige gedrag van je hond, is een belangrijk element in het oplossen van de probleemervaring. Je krijgt voldoende oefeningen en handvatten en informatie om daar mee aan de slag te gaan. Daarvoor is een bezoek aan huis vaak de beste oplossing, omdat je dan breed kunt kijken naar alles wat er speelt en de context en omstandigheden e.d. mee kunt nemen. Overigens duurt een huisbezoek gem. ruim 2 a 3 uur en zolang als nodig is.


Heeft jouw hond een ander gedragsprobleem?  Neem ook dan gerust contact met me op, ik hoor het graag en sta klaar jullie te helpen.

Beperkt aantal gedragssessies per maand

Ik heb een drukke agenda en neem maar een aantal gedragssessies per maand aan. Op deze manier zorg ik ervoor dat ik fris en scherp ben en ik alle tijd en aandacht bij jou en je hond kan besteden. Meestal probeer ik om de gedragsessies doordeweeks te plannen, maar afhankelijk van beschikbaarheid werk ik ook vaak in de weekenden.

Vuurwerkangst/angst harde geluiden (online begeleiding mogelijk)

Is jouw hond ook zo bang van vuurwerk(knallen en/of andere (harde) geluiden?

Ongeveer de helft van de honden is bang voor harde geluiden zoals vuurwerk. En heel veel honden wennen nooit aan vuurwerk, maar gaan juist  steeds extremer reageren en raken soms zelfs in paniek. Het kan lang duren (enkele uren of zelfs dagen) voordat je hond weer herstelt. Het is dus belangrijk de angst van je hond heel serieus te nemen en pro-actief aan het werk te gaan om de angst te verminderen. Want vuurwerkangst gaat niet zomaar over. Nee, vaak wordt de angst zelfs erger als de hond vaker vuurwerk meemaakt. En wanneer de hond angst heeft voor vuurwerk bestaat het risico dat de angst generaliseert naar andere harde geluiden, en je hond wordt dan ook bang voor bijvoorbeeld onweer, dichtslaande deuren of het vallen van zware voorwerpen.
 

Schakel dus zo snel mogelijk professionele hulp van een goed opgeleide gedragstherapeut. Ik kijk dan o.a. uitgebreid naar het gedrag van je hond kijken (in reactie op vuurwerk) en bepaal of er eventueel ook andere angstproblematiek is. Aan de hand daarvan maak ik een uitgebreid individueel behandelingsplan om de vuurwerkangst van je hond te verminderen.
 

Vermindering van vuurwerkangst

Dit behandelingsplan bestaat uit een aantal korte en lange termijnstrategieën om de angst te verminderen. De korte termijnstrategieën zorgen ervoor dat de hond zich veiliger gaat voelen en de lange termijnstrategieën gaan de angst voor vuurwerk ook daadwerkelijk verminderen.
 

Neem dus op tijd contact op

Dus wil je dit jaar echt je hond gaan helpen, neem dan eens vrijblijvend contact op en informeer naar de mogelijkheden en hoe ik jou en je hond kan helpen...
 

groetjes,

Kees van Sundert

Erkend hondengedragstherapeut (www.dogcases.nl) &

professioneel hondenfotograaf bij Inspired by Bandhu Hondenfotografie (www.jouwhondopdefoto.nl)

bandhu berg zl-7_edited_edited.jpg
Erkende en gediplomeerde gedragstherapeut

Ik kijk altijd op een brede manier naar honden, volgens de laatste wetenschappelijk inzichten, dus zeker niet alleen naar het specifieke gedrag dat de hond laat zien, maar veel breder en naar het gehele welzijn, om zo te ontdekken wat de hond nodig heeft en hoe we haar kunnen helpen meer vertrouwen te krijgen en niet te hoeven reageren bij/op deze prikkels en gebeurtenissen, tenslotte heb je hopelijk nog een hele mooie en fijne tijd te gaan samen en een minder stressvol dagelijks leven zou heel fijn zijn voor het welzijn van je hond (en jullie natuurlijk). Ik werk  volgens recente wetenschappelijke onderbouwde kennis en inzichten, en onnodig te zeggen eigenlijk, maar natuurlijk vooral positief en stimulerend als mogelijk is. Ik kijk vooral naar de (behoeften) hond en de mogelijkheden rekening houden met de omstandigheden en context en gevoel/emoties bij de hond om te zien wat hij nodig heeft en aankan en van daaruit opbouwend. 

Verlatingsangst (online begeleiding mogelijk)

Verlatingsangst is ontzettend pittig voor hond en baasje. Je bent je vrijheid kwijt en je leven staat in teken van je hond.

 

Verlatingsangst is een heel lastig en complex probleem, maar het is zeker te verhelpen! Ik heb daarom extra kennis opgedaan en de opleiding gevolgd tot SA Pro expert (Separation Anxiety Professional) bij Julie Naismith (verlatingsangst bij honden).
 

Om verlatingsangst goed op te gaan lossen, vraagt het wel de nodige commitment en betrokkenheid van jou als baasje om er serieus mee aan de slag te gaan en vol te houden. Maar hoe fijn zou het zijn om dan als je straks weer het huis uit kan, voor een boodschap, bezoekje aan familie of vrienden of een avondje uit terwijl je weet dat je hond thuis het helemaal prima vindt.
 

Het programma dat jou en je hond gaat helpen bij de angst om alleen te blijven is met de huidige technische middelen heel goed en makkelijk via de computer, laptop, tablet of telefoon te doen en het maakt dus niet uit waar je woont.

En natuurlijk werk ik op een positieve stressvrije manier en zonder dwang of angst inboezemen en volgens de laatste wetenschappelijk inzichten.
 

Doel is dat je hond ten alle tijden zo ontspannen mogelijk blijft en niet over z'n stressdrempel gaat of in paniek raakt.

Wil jij ook je leven en vrijheid terug?

bandhu bank 2016-14.jpg

Hondenbaasjes die ongewenst gedrag ondervinden en/of even het spoor bijster zijn met hun hond of hulp kunnen gebruiken bij de opvoeding van hun jonge puber of volwassen hond, help ik om elkaar weer beter te begrijpen en samen (weer) een goed team te worden.
Ik doe dit vanuit een brede en holistische aanpak, waarbij ik uit ga van een totaalbenadering van hond en baas. Veel gedragsproblemen komen voort uit stress en/of spanning en onzekerheid, waarbij het gedrag, de lichaamstaal en de signalen van de hond vaak verkeerd geïnterpreteerd worden.

 

Door het contact en de relatie tussen hond en baasjes weer in balans te brengen en elkaar te leren begrijpen verhelp ik  met gedragsbegeleiding en privetrainingen heel veel gedragsproblemen.

sonja website-3.jpg

Teveel aan opwinding, onrust en stress bij je hond

Je hond gaat meer en meer blaffen, is vaker onrustig of reageert opeens heftiger op andere honden of mensen, is snel opgewonden en heel druk, trekt aan de lijn en luistert niet meer als je hem roept.
 

Overmatige stress speelt vaak een belangrijke rol bij gedragsproblematiek. Stress is een ingewikkeld proces, met grote gevolgen voor zowel het fysieke, emotionele als mentale welzijn van de hond. Goede kennis van de oorzaken en neurobiologische mechanismen van stress is daarom noodzakelijk om stress daadwerkelijk te verminderen en gedragsproblemen op te lossen. 
 

Ik begeleid honden en hun baasjes met oog voor welzijn van de hond, maar toch zodanig dat je op een effectieve manier een blijvende gedragsverandering kan bereiken. Door mijn brede kijk en holistische aanpak kijk ik hoe ik het gedrag, de fysiologie, voeding, lichaamsbeweging, slaap en ontspanning kan integreren in het behandelingsplan.

Wacht niet langer en geef je hond een fijn leven terug!

 


Wat maakt mij de beste keus?

Erkende opleiding gevolgd tot hondengedragstherapeut en ik ga uit een holistische benadering bij de hond. Dat betekent dat ik de hond als een geheel (fysiek en mentaal) bekijk. Het gedrag van de hond wordt bepaald door de interactie met zijn omgeving, de opvoeding, de invloed van zijn gezin en de invloed van het verleden van het dier, zijn genetisch materiaal en zijn karakter.

 Ik heb jarenlange ervaring met allerlei honden en honden rassen, ook met onrustige, onzekere, angstige of hele drukke en speelse honden en zorg voor een zo stressvrije tijd tijdens de sessie voor hond en baasje. 

O.a. gespecialiseerd in Zwitserse witte herders en Labradoodles.

Ik ben gespecialiseerd in een aantal
 grote gedragsproblemen waar veel hondenbaasjes hulp bij nodig hebben, namelijk:
1.  reactiviteit oftewel uitvallen naar andere honden of mensen

2. Stress bij honden (regelmatige of overmatige stress/stressmanagement)

3. teveel aan opwinding en onrust (binnen of buiten) 

4.  Vuurwerkangst en/of gevoelig en bang voor harde geluiden en onweer

5. Verlatingsangst/niet of moeilijk alleen kunnen blijven


Heeft jouw hond een ander gedragsprobleem?  Neem ook dan gerust contact met me op, ik hoor het graag en sta klaar jullie te helpen.

Beperkt aantal gedragssessies per maand
Ik heb een drukke agenda en neem maar een aantal gedragssessies per maand aan. Op deze manier zorg ik ervoor dat ik fris en scherp ben en ik alle tijd en aandacht bij jou en je hond kan besteden. Meestal probeer ik om de gedragsessies doordeweeks te plannen, maar afhankelijk van beschikbaarheid werk ik ook vaak in de weekenden.

bottom of page